Skocz do zawartości
Belgia.net

Odszkodowanie Z Oc Sprawcy Wypadku! Pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

sade7

witam wszystkich!

Mam takie pytanie czy ktoś z was orientuje się czy tu w Belgii istnieje odszkodowanie z OC spracy wypadku? 

Uległam wypadkowi, jadąc rowerem przez skrzyżowanie zostałam potrącona przez samochód który wymusił mi pierwszeństwo z lewej na skrzyżowaniu równorzędnym. Na szczęście jestem cała, bez złamań ale fatalnie poobijana. Kartka zabrała mnie do szpitala, a z Policja jeszcze nie rozmawiałam.

W Polsce istnieje takie odszkodowanie, są liczne firmy które zajmują się pomocą w odzyskaniu zadośćuczynienia za wyrządzona szkodę i ból. Mam dane osoby która mnie potrąciła i nie wiem czy mogę się domagać odszkodowania z ubezpieczenia OC jego samochodu.

Proszę o wszelkie informacje.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
v135pr
  Dnia 8/22/2015 o 09:26, sade7 napisał:

witam wszystkich!

Mam takie pytanie czy ktoś z was orientuje się czy tu w Belgii istnieje odszkodowanie z OC spracy wypadku? 

Uległam wypadkowi, jadąc rowerem przez skrzyżowanie zostałam potrącona przez samochód który wymusił mi pierwszeństwo z lewej na skrzyżowaniu równorzędnym. Na szczęście jestem cała, bez złamań ale fatalnie poobijana. Kartka zabrała mnie do szpitala, a z Policja jeszcze nie rozmawiałam.

W Polsce istnieje takie odszkodowanie, są liczne firmy które zajmują się pomocą w odzyskaniu zadośćuczynienia za wyrządzona szkodę i ból. Mam dane osoby która mnie potrąciła i nie wiem czy mogę się domagać odszkodowania z ubezpieczenia OC jego samochodu.

Proszę o wszelkie informacje.

Oczywiscie, ze tak jest - ale procedura jest taka: na miejsce zdarzenia powinna przybyc policja, sprawdzic trzezwosc uczestnikow kolizji, nastepnie o ile jest to mozliwe przesluchac obie strony i sporzadzic odpowiedni protokol. Pani jeszcze nie byla przesluchana, choc jak sama napisala byla przytomna, a czy sprawdzono Pani trzezwosc? Jesli nie to za przeproszeniem du... blada.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
sade7
  Dnia 8/22/2015 o 11:25, sade7 napisał:

Nie byłam pijana ale mi nie sprawdzili 

jechałam do pracy...

pogotowie mnie zabralo jak przyjechala policja, wzieli ode mnie tylko dane i nr tel

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
v135pr

jechałam do pracy...

A jak Pani to udowodni???? Mniemam, ze bedzie Pani musiala wystapic do sadu z pozwem cywilnym, pierwszy lepszy adwokat sprawcy obali Pani roszczenia. A policja chociaz byla?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
v135pr
  Dnia 8/22/2015 o 11:26, sade7 napisał:

jechałam do pracy...

pogotowie mnie zabralo jak przyjechala policja, wzieli ode mnie tylko dane i nr tel

W szpitalu tez Pani nie robili testu?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
nieosiagalny 71

Nie jestem pewien, ale nie jest tak ze jesli stało sie to w drodze do pracy to przeciez mozna domagac sie odszkodowania z powodu wypadku w pracy . Pół godziny przed pracą jak i pół godziny po racy działa ubezpieczenie pracodawcy .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
sade7

Policja byla, w szpitalu testow nie robili mi zadnych jedyne co zrobili to przeswietlenie czesci ciala ktora mnie bolala. 

mimo tego ze mowilam ze uderzylam glowa o chodnik nie rozbili mi badan glowy... nie zostawili mnie na obserwacji ani nic.. 

ogolnie jestem bardzo negatywnie nastawiona na opieke zdrowotna w takich momentach powinni bardzej zadbac o szczegoly...

Rozmawialam z zaprzyjazniona firma z Polski ktora zajmuje sie takimi roszczeniami i powiedzieli ze oni moga wystapic w moim imieniu o odszkodowanie z OC sprawcy, nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale to nie moja juz w tym glowa. 

dziekuje za informacje mimo wszystko.

Dnia 8/22/2015 o 15:00, nieosiagalny 71 napisał:

Nie jestem pewien, ale nie jest tak ze jesli stało sie to w drodze do pracy to przeciez mozna domagac sie odszkodowania z powodu wypadku w pracy . Pół godziny przed pracą jak i pół godziny po racy działa ubezpieczenie pracodawcy .

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
ena32

Dobry wieczor ja mialam podobne zdarzenie tylko ,ze ja wracalam z pracy i zostalam potracona przez auto .Zabrala mnie karetka policja przyjechala do szpitala sprawdzic moja trzezwosc i bylam juz na zlozeniu zeznan na Policji . I co dalej czy ja bede wzywana na rozprawe tzw Proces-verbaal dodam ze po wypadku bylam 3 tyg na zwolnieniu po tym czasie wrocilam na zwolnienie bo jednak moj kregoslup bardzo boli przy wysilku fizycznym i czekam na wizyte do ortopedy i jak sie to ma do odszkodowania ?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta