AngelikaKuna 0 Zgłoś ten post Napisano 5 Kwiecień 2018 Witam Chciałabym zapytac czy bedac zameldowana w polsce zamelduje sie w belgii z synkiem to sa jakies konsekwencje tam jakby dwoch meldunkow? Maz na a1 wiec nie moze a chodzi o wynajecie mieszkania.. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
v135pr 61 Zgłoś ten post Napisano 5 Kwiecień 2018 Niby w PL powinna sie Pani wymeldowac - ale przeciez tu jest tylko meldunek czasowy ( bo przeciez nie ma Pani obywatelstwa ) wiec nie powinno byc problemow. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MEDIEVIL 0 Zgłoś ten post Napisano 5 Kwiecień 2018 Witam nikt Ci nie wynajmie mieszkania bez meldunku (chyba ze do lapy ale to juz twoj problem) a co do zameldowania mozesz miec 20 meldunkow ich to nie obchodzi Zamelduj sie i bedziesz miala spokojna tym bardziej ze masz dziecko Pozdrawiam Co to znaczy maz na A1 to nie moze ? Kazdy kto tu przebywa do 3 miesiecy musi sie zameldowac tym bardziej ze tu pracuje A Belgia trzepie teraz A1 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
v135pr 61 Zgłoś ten post Napisano 8 Kwiecień 2018 Jak sie zamelduje to bedzie musial tu placic podatek dochodowy z tytuluprowadzenia firmy. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MEDIEVIL 0 Zgłoś ten post Napisano 8 Kwiecień 2018 Widze ze nie jestes w temacie jaki PODATEK skoro rozlicza sie w polsce Jezeli bedzie przestrzegal przepisow jakie obowiazuja na A1 to nic mu nie grozi Jak ktos bedzie (nie mily ) i sprawdza a uwiez mi sprawdza to POWODZENIA! 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
agnieszeczka 0 Zgłoś ten post Napisano 23 Listopad 2018 witam serdecznie mam do was pytanie związane z meldunkiem , mój narzeczony jest tutaj na a1 , czy gdybysmy chcieli coś razem wynająć , to on bedac na a1 może się zameldować czy nie ? dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi , ale sprawa jest dużo bardziej skomplikowana, razem z narzeczonym póki co mieszkamy u jego brata , niestety on nie chce nas u siebie zameldowac , dlatego myśleliśmy żeby coś razem wynająć , i sie zameldować , bo ja obecnie nie pracuje a z tego co wiem jak nie bede zameldowana nie mam co liczyć na to że znajde prace 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach