xappi 0 Zgłoś ten post Napisano 5 Wrzesień 2016 (edytowane) Witam mam takie pytanie, moze ktoras z was byla w podobnej sytuacji. Otoz od poczatku kwietnia pracuje w ts na calym etacie, zaczelam prace nie wiedzac o tym ze jestem w ciazy, dowiedzialam sie miesiac po podpisaniu umowy. Aktualnie jestem w 35tc i nadal pracuje czy przysluguje mi platny urlop maciezynski? Slyszalam ze warunek jest taki ze musze przepracowac 120 dni w ciagu 6 miesiecy, 120 dni juz mam, ale 6 miesiecy mija dopiero 4 pazdziernika a mysle ze urodze przed 4. Czy w takim wypadku pieniadze mi sie nie naleza? Jezeli nie to czy mam mozliwosc uzyskania pomocy finansowej z jakiejs innej instytucji? I czy dni placone przez shumarz usprawiedliwione nie obecnoscia patronow i swiateczne wliczaja sie do dni przepracowanych? Edytowane 5 Wrzesień 2016 przez xappi 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
aleksandraaa 0 Zgłoś ten post Napisano 3 Lipiec 2017 Witam, czy ktoś może mi wyjaśnić jak wygląda kwestia zasiłku macierzyńskiego w Belgii? Jak to wygląda dokladnie z kwestią tych 120 dni w ciągu 6 miesięcy? Jak to jest liczone? Jeśli np. zasiłek by się rozpoczął w marcu, to liczony jest okres od czerwca do grudnia?Jak Jest liczone dokładnie 120 dni ? Co jeśli w między czasie będzie wolne na życzenie pracownika, ktore nie będzie zaliczone jako urlop i zabraknie 120 dni? Czy jest tu ktoś, kto może mi wyjaśnić jak dokładnie zrozumieć zasady obejmowania zasiłkiem macierzyńskim? Zatrudnienie jest końca lutego, termin porodu na marzec. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach