ARTi_V6 0 Zgłoś ten post Napisano 16 Marzec 2014 Witam Posiadam skuter o pojemności 50ccm i w teorii jego maksymalna prędkość to 45kmh. Mój skuter jedzie ok. 65kmh według licznika czyli w realu będzie to jakieś 50-55kmh, jest to kilkunastoletni seryjny skuter bez żadnych modyfikacji. Nie szaleję nim i raczej nie przekraczam licznikowego 50kmh ale jednak obawiam się kontroli policyjnej. Słyszałem że mierzą na specjalnej maszynie ile skuter wyciąga. Jak to wygląda? Miał ktoś taką kontrolę? Podejrzewam się że po postawieniu na rolkach skutera bez obciążenia rozkręci się do grubo ponad 45kmh. Pozdrawiam, Artur 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MichalM90 0 Zgłoś ten post Napisano 19 Marzec 2014 Witam ja mialem skuter 50ccm bez blokady wyciagal okolo 80 km/h nigdy zadnej kontroli nie mialem ale staralem sie jezdzic nie glownymi drogami skuter w koncu mi ukradli spod drzwi od domu a ponoc w belgii nie kradna tez slyszalem o tych kontrolach lecz mnie osobiscie nikt mnie nie kontrolowal :) 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MalyPL 0 Zgłoś ten post Napisano 23 Marzec 2014 Mialem taka kontrole,jechalem sobie bus pasem,myslalem ze zatrzymuja mnie wlasnie za to,a oni wyjeli rolke na baterie,postawili skutera na nia i gaz do dechy,pokazalo 48km/h. Podziekowali i puscili ;) Jechali busem. Powiedzieli ze gdyby wykazalo wiecej niz 50 zabrali by skutera. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
kridd77 0 Zgłoś ten post Napisano 18 Maj 2014 Witam jaka jest różnica pomiędzy klasą A skutera o tej samej pojemności a klasą BI czy można skuter klasy B jakoś przerejestrować na klasę A ? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
MalyPL 0 Zgłoś ten post Napisano 24 Maj 2014 Nie jestem pewien ale wydaje mi sie to logiczne,sa 50ki ktore jada do 50km/h i sa 50ki zablokowane na 30km/h,te wolniejsze sa zaliczane jako rowery,maja zolta tabliczke z tylu. A na te do 50ciu trzeba miec juz jakies uprawnienia. I pewnie o to chodzi z tymi klasami 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
stanek 0 Zgłoś ten post Napisano 25 Maj 2014 (edytowane) Do kazdej maszyny do 125CC wymagane jest conajmniej prawo jazdy kat B, jezeli chodzi o kontrole to jest dokladnie jak mowisz stawiaja na roki i rura do dechy jak przekroczy dozwolona predkosc do swojej kategorii bedziesz musial przerejestrowac z B (25cc 50cc 125cc)klasy na klase A (powyzej 125CC + wymagane prawko na motor)co bedzie troche kosztowne i nie oplacalne do tego dostaniesz mandat. :) Edytowane 25 Maj 2014 przez stanek 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
majlo 6 Zgłoś ten post Napisano 27 Maj 2014 Szukam motoru typu Choper. Czy ktoś zna jakieś stronki garaży lub sklepów z używanymi motocyklami?? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
stanek 0 Zgłoś ten post Napisano 27 Maj 2014 Majlo tweedehands.be kapaza wszystko tam znajdziesz nawet majtki :D 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś ten post Napisano 17 Czerwiec 2014 http://www.goca.be/fr/p/nouvelle-reglementation-A 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
stanek 0 Zgłoś ten post Napisano 29 Czerwiec 2014 A1 podbijaja ci jak masz zwykle B 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Alex 0 Zgłoś ten post Napisano 30 Czerwiec 2014 Szukam motoru typu Choper. Czy ktoś zna jakieś stronki garaży lub sklepów z używanymi motocyklami??Kolego jaki Cie choper interesuje??Mam do sprzedania Yamaha Dragstar 650 2007r stan idalny reszta na priv 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
JOZUB 0 Zgłoś ten post Napisano 6 Wrzesień 2016 . Witam serdecznie. Od razu zaznaczam że nie znalazlem wyczerpujących informacji w żadnym temacie na tym forum. Dlatego chciałbym się zapytać jak wygląda sprawa rejestracji skutera z Polski w Belgii oraz jak wygląda sprawa uprawnień do poruszania się skuterem 50cc dla osoby nie posiadającej prawa jazdy. Z góry dziękuje za pomoc 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
aktez 1 Zgłoś ten post Napisano 10 Październik 2016 Jozub , idziesz do ubezpieczalni w Brukseli gdzie pracuja Polki zapomnialem nazwy podam potem , w 2 dni masz juz tablice nie ma problemu z rejestracja, a porszanie 50cc jest chujowe czyli nie tak jak w Polsce od 18 lat na dowód tylko nawet na 50cc musisz miec prawko :) chyba ze masz B . 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach