Skocz do zawartości
Belgia.net

Długie zwolnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Katty1

Czy ktoś może  mi pomóc jestem na zwolnieniu od 8 mies. pracuje na pełnym etacie od 11 lat w jednej firmie przez lata kobiety musiały wyrabiac tam  normę ponad 9 ton na jednej 8 godz.  zmianie praca polegała na układaniu kartonów po 10kg na paletach zmienił się menager już znikneły normy na piśmie ale i tak jakby pracownik robił za mało to do zwolnienia robiłam najwięcej palet dla firmy dziś jestem prawie kaleką kręgosłup i barki padły teraz w firmie jest robot on układa na paletach co chwilę zepsuty a dochodzi strecz do foliarki czy kartonówki który jest bardzo ciężki zanim zaczełam  chorować pracowałyśmy zawsze razem 2 kobiety co pauze zmieniając się teraz jak zawiozłam im ostatnie zwolnienie i powiedziałam że chce wrócić do pracy usłyszałam ze na moim dziale już pracuje się w jedną osobę nie dam radę teraz wrzucić do kartonówki foli która waży dobrze ponad 15kg do góry na wyciągniętych dłoniach jeszcze podskoczyć trzeba a jestem normalnego wzrostu 166 cm co mam robić bedą chcieli mnie sie pozbyc mam56 lat cały czas mam rózne zabiegi w klinice bólu w Turnhout masażysta osteopata co chwile coś wynajdują scany miałam już wszystkiego nadal zle chodzę a schody na czworaka wynależli osteopororoze artroze płyn w barku infilracje drugi raz robię nadal zle chodzę co dalej ktoś coś wie boję się że mnie zwolnią ? proszę mi pomóc  co mam robić ?

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
KamilR86
Dnia 3.01.2025 o 23:01, Katty1 napisał:

Boicię się odpowiadać czy co?

Ten portal jest na wymarciu. Dlatego nikt nie odpowiada. 
Wiem jedno że pracodawca musi cię przyjąć po zwolnieniu lekarskim do pracy. Jeśli lekarz medycyny pracy zezwoli ci na pracę przy takich dolegliwościach. Po powrocie do pracy jesteś chroniona  przez jakiś czas . Jeśli cię zwolnią czym się przejmujesz ? Otrzymasz zasiłek dla bezrobotnych . Niczego sama nie podpisuj jeśli czegoś nie rozumiesz . Pytaj jak nie wiesz .jestes w związkach  zawodowych ?

Dnia 3.01.2025 o 23:01, Katty1 napisał:

Boicię się odpowiadać czy co?

Jak coś to pisz na priv. Podpowiem Ci parę ciekawych rzeczy …

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta