Skocz do zawartości
Belgia.net

Cpas Dla Ciężarnych

Rekomendowane odpowiedzi

kasia1986

Dzień dobry,

jestem studentką w 8 miesiącu ciąży. Nie byłam nigdy zatrudniona w Belgii. Czy mam szansę liczyc na jakąkolwiek pomoc z cpas? Chociaż na czas tych dwóch-trzech miesięcy? Chciałabym zasięgnąć rady najpierw tutaj, zanim pojawię się osobiście w tej instytucji.. Będę wdzięczna za jakąkolwiek odpowiedź! Pozdrawiam, Kasia.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
kasia1986
  Dnia 3/8/2014 o 13:16, aneta75 napisał:

Nikt ci na to nie odpowie. Musisz udac sie do CPAS osobiscie i wtedy sie dowiesz. 

Niemniej jednak dziękuję za chociaż jedną odpowiedź:) Pójdę tam w tym tygodniu. Pozdrawiam.

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta
ola77

Teoretycznie nie masz prawa, w praktyce to zalezy od wielu czynnikow.W pierwszej kolejnosci-jak bedziesz przekonywujaca i wlasnie przekonasz osobe pierwszego kontaktu czyli asystentke socjalna odpowiedzialna za twoj rewir.I to od niej wiele zalezy jak przedstawi twoja sprawe na radzie OCMW i przekona rade,ze warto ci pomoc.Moze tu jest jakies wyjscie zamieszkanie w domu samotnej matki i rownoczesnie studiowanie? Nie zwlekaj ,umow sie na spotkanie z asystentka CPAS

Udostępnij tego posta

Odnośnik do posta