krrrriiisss 0 Zgłoś ten post Napisano 20 Lipiec 2015 witam. szukam miejsc w belgii w których mógł bym wynająć sprzęt i powętkować ?? i jaki to koszt ?? dziękuje 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
alicia 120 Zgłoś ten post Napisano 21 Lipiec 2015 Sprzetu do wedkowania raczej nigdzie nie wynajmiesz, po prostu trzeba miec wlasny.Co do wedkowania to zalezy czy na zbiorniku wodnym publicznym czy prywatnym?Wykupujesz pozwolenie na poczcie i mozesz lowic w rzekach, kanalach itd na terenie prywatnym albo karte roczna, albo jednodniowa oplata ustalana przez wlasciciela lub klub wedkarski :) 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
zdzisiek1969 0 Zgłoś ten post Napisano 28 Sierpień 2015 Czesc zna moze ktos adresy stawów hodowlanych gdzie mozna by powedkowac 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś ten post Napisano 30 Sierpień 2015 http://www.sint-martin.be/typ-hier-de-titel-voor-in-het-menu2/sint-martinus http://www.lesetangsdumoulin.be/ 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grb 0 Zgłoś ten post Napisano 7 Wrzesień 2015 Jezeli jestes wciaz zainteresowany wedkarstwem to moge ci udzielic troche informacji. Wedkarstwo w Belgii jest traktowane sportowo .Ryb nie wolno zabierac ze soba , tylko z powrotem wrzucac do wody.Swietokradztwemw Belgii jest jedzenie karpia, jest to ryba ozdobna i traktowana tak jak labedz czy kaczka.Karp krolewski, Witam! Od jakiegoś czasu przymierzam sie do kupna sprzętu i karty wedkarskiej... I takie pytanie z mojej strony. To wyżej to na poważnie czy jakiś żarcik jest? Pozdrawiam! 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
alicia 120 Zgłoś ten post Napisano 7 Wrzesień 2015 Jezeli jestes wciaz zainteresowany wedkarstwem to moge ci udzielic troche informacji. Wedkarstwo w Belgii jest traktowane sportowo .Ryb nie wolno zabierac ze soba , tylko z powrotem wrzucac do wody.Swietokradztwemw Belgii jest jedzenie karpia, jest to ryba ozdobna i traktowana tak jak labedz czy kaczka.Karp krolewski, Witam! Od jakiegoś czasu przymierzam sie do kupna sprzętu i karty wedkarskiej... I takie pytanie z mojej strony. To wyżej to na poważnie czy jakiś żarcik jest? Pozdrawiam! Niestety to nie jest zarcik .Karte wedkarska kupisz na poczcie.Sa prywatne kluby i lowiska gdzie mozesz lowic pstragi i to co zlowisz zabierasz do domu.Jednak dzien lowienia to koszt ok 50 EURO a moze byc nawet 70 .W zaporze wodnej mozesz zabierac ryby, ale trzeba przestrzegac terminow lowienia.Pozdrawiam :) 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś ten post Napisano 7 Wrzesień 2015 http://www.sint-martin.be/prijzen-sint-martinus-- pol dnia 17 euro. 2 pstragi dostaniesz a 5 rzuca do wody . caly dzien 30 euro . 4 dostaniesz i 10 do wody http://www.lesetangsdumoulin.be/grandetang-- pol dnia 16 euro. caly dzien 28 euro . na te stawy nie trzeba zadna karta i to co zlowisz zabierasz do domu 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
alicia 120 Zgłoś ten post Napisano 7 Wrzesień 2015 http://www.sint-martin.be/prijzen-sint-martinus-- pol dnia 17 euro. 2 pstragi dostaniesz a 5 rzuca do wody . caly dzien 30 euro . 4 dostaniesz i 10 do wody http://www.lesetangsdumoulin.be/grandetang-- pol dnia 16 euro. caly dzien 28 euro . na te stawy nie trzeba zadna karta i to co zlowisz zabierasz do domuna stawy oplata dzienna, lub abonament, ryby zabierasz owszem pod warunkiem ze sa to pstragi, absolutnie zadne inne bo kluby wedkarskie dzialaja na zasadzie konkursow i rybki w stawie musza byc a nie na patelni 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś ten post Napisano 8 Wrzesień 2015 te dwa linki co podalem to sa stawy co choduja i sprzedaja pstragi . jezeli kupisz karte na poczcie to dostaniesz i taki list gdzie pisze co, kiedy i gdzie mozna lowic. tez pisze jaka rybe jakiej wielkosci ile mozna zebrac. na ta karte tez jest zaznaczone w ktorym regionu mozna lowic i to wybierasz sam. sa trzy regiony i to flandria, walonia i bruksela. dla kazdy region kupuje sie karta oddzielnie. ryby zlapane w kanaly, rzeke czy jeziora nie smakuja wcale wiec lepiej wybrac sie nad morze i tam nie trzeba zadna karta do lowienia. 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
alicia 120 Zgłoś ten post Napisano 8 Wrzesień 2015 Nad morzem bez kutra to raczej zbyt wiele nie zlowisz :D ale zawsze mozna sobie kupic swieze ryby u rybakow :) Polecam zapore wodna tam jest mnostwo przeroznych ryb miedzy innymi szczupaki , leszcze.Sezon zaczyna sie wkrotce i bedzie trwal do listopada.Moja zamrazarka napewno sie zapelni rybami z tamtad i z rzek w Ardenach. :) 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grb 0 Zgłoś ten post Napisano 13 Wrzesień 2015 Sprzęt już mam. W przyszłym tygodniu mykam po kartę. A czy mogli byście podać mi jakieś namiary na konkretne stawy lub miejscówki w regionie flamandzkim. Obencnie mieszkam obok Zelzate jest w nim kanał i widziałem tam często wędkarzy oraz przy nim stawik różwnież oblegany. Nie daleko mam również do Gentu. Macie coś godnego polecenia w tych okolicach? Pozdrawiam! 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grb 0 Zgłoś ten post Napisano 17 Wrzesień 2015 a jak jest tu z tym łowieniem ryb? Można przez cały rok łapać? Bo jeżdżę trochę po okolicznych stawach ostatnio żeby jakąś fajną miejscówkę upolować i nikogo z wędką nie widziałem ani razu... 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
alicia 120 Zgłoś ten post Napisano 17 Wrzesień 2015 a jak jest tu z tym łowieniem ryb? Można przez cały rok łapać? Bo jeżdżę trochę po okolicznych stawach ostatnio żeby jakąś fajną miejscówkę upolować i nikogo z wędką nie widziałem ani razu...Ogolnie to wyglada tak ze wlasciciele stawow i klubow wedkarskich organizuja konkursy raz albo dwa razy w tygodniu.Mozna tez zaplacic dniowke i polowic samemu, jezeli wlasciciel sie zgodzi.We Flandrii czesto sa konkursy w soboty i niedziele.Najlepiej namierz sobie staw i zapytaj wlasciciela.Prawie kazdy staw ma swoja klubowa kafejke dla czlonkow klubu i tam trzeba pytac 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
grb 0 Zgłoś ten post Napisano 19 Wrzesień 2015 No właśnie się dowiadywałem i byłem w Zelzate na jednym bajorku to można wykupić na dzień zezwolenie za 3e. Na kanał to słyszałem coś, że wystarczy to zezwolenie z poczty, ale tam to raczej na spinning i to z fartem jak już coś. A znacie może jakieś ciekawe miejscówki we Flandrii Wschodniej albo Antwerpii bo jeżdżę do okoła Zelzate i szukam miejsca, ale wszystko albo prywatne, a jak bez znaków jakich kolwiek to boję się tam rozbijać żeby jakiejś kary nie dostać, a chciałbym jutro z rana sobie podskoczyć gdzieś na polowanko, może ktoś byłby chętny to można się wybrać jak coś... Pozdro! 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
goldi76 0 Zgłoś ten post Napisano 3 Listopad 2015 Witam kolegów wędkarzy , jeżeli poszukujecie wiadomości związanych z wędkarstwem na terenie Belgii zapraszamy do naszej grupy na https://www.facebook.com/groups/869690083043407/Wędkarstwo w Belgii . Od niedawna działają również różne grupy tematyczne Grupa Spinningowa oraz grupa dla wielbicieli wędkarstwa muchowego oraz nieformalne stowarzyszenie wędkarskie Polish Fishing Team . Zapraszamy :) 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
p0ncy 0 Zgłoś ten post Napisano 22 Wrzesień 2016 Gdzie kupie robaki w Be? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Werkaxxx 4 Zgłoś ten post Napisano 22 Wrzesień 2016 No pewnie... A skad jestes? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Werkaxxx 4 Zgłoś ten post Napisano 22 Wrzesień 2016 Robby Fish Fortbaan 68 2160 Wommelgem België Bardzo fajny sklep. Maja wszystko od A-Z. Tylko nie wiem czy Ci adres odpowiada 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
Werkaxxx 4 Zgłoś ten post Napisano 22 Wrzesień 2016 Den Heibaard Heibaardweg 16 2990 Loenhout [email protected] 03/314 43 77 8u tot 13u30 14u tot 20u Dwie tury. Lepiej przyjechac wczesniej, bo przewaznie sa ludzie. Im bedziesz wczesniej tym masz szansen na lepsze miejsce, ktore sam sobie musisz wybrac. Sa dwie wedki na 1 stanowisko. Wrzucaja Ci kilka pstragow na stanowisko i ile zlowisz tyle zabierasz do domu. Ogolnie fajna miejscowka, mozesz cos zjesc,kupic na wynos i lowic rybki. CAMPINA STRAND -Dessel tez ciekawa miejscowka FORT VAN LIZELE Fortbaan 2 2870 Puurs Provincie Antwerpen FORT II Fortsebaan, Wommelgem Dikkebusvijverdreef 31 8900 IEPER-Dikkebus I wiele innych. Za duzo pisania heh Powodzenie i udanych polowow 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach
p0ncy 0 Zgłoś ten post Napisano 22 Wrzesień 2016 A w jakimś Euro Shop? 0 Udostępnij tego posta Odnośnik do posta Udostępnij na innych stronach